Team Barometer Duurzame Groenten & Fruit

John Janssen

×

Projectleider Plantaardige agroketens

John Janssen werkt sinds augustus 2018 bij SMK. Als projectleider binnen het team Plantaardige agroketens werkt hij aan de verdere nationale en internationale ontwikkeling van de certificatieschema’s van ‘On the way to PlanetProof’ voor een aantal sectoren, en aan de eisen voor Bewerkte en Verwerkte producten. Ook is John aanspreekpunt voor de Barometer Duurzame Bloemist.

John studeerde Tuinbouw aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen en legde zich hierbij toe op een aantal teeltkundige specialisaties. Na zijn afstuderen heeft hij als teeltadviseur, agronomist, promotiemanager en belangenbehartiger steeds in de tuinbouw gewerkt.

Als belangenbehartiger bij GLTO, Nederlandse Bond van Boomkwekers, ZLTO en Tree Centre Opheusden was hij onder andere betrokken bij vele initiatieven voor een duurzamere teelt in de boomkwekerij en de glastuinbouw.

John ziet zijn werkzaamheden voor SMK als een unieke mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de plantaardige productie die in balans is met de leefomgeving.

E: jjanssen@smk.nl

Annika de Ridder

×

Projectleider agroketens

Annika de Ridder is als projectleider agroketens betrokken bij de ontwikkeling van On the way to PlanetProof criteria voor dierlijke sectoren (zuivel, eieren), de eisen voor track & trace en de borging van producten in ketens en voor de eisen voor bewerkte en verwerkte producten. Ook de ontwikkeling en beheer van de Maatlat Duurzame Veehouderijen de Maatlat Schoon Erf behoort tot haar taken.

Annika voltooide de opleiding Dier- en Veehouderij aan de Hogeschool INHOLLAND in Delft. Daarna behaalde zij een Mastertitel Biology in Leiden voor de afstudeerrichting Evolutionary and Ecological Sciences.

In 2009 werkte zij als controleur subsidies agrarisch natuurbeheer bij de AID. In die rol bezocht zij een groot aantal agrarische bedrijven. Vanaf 2010 behandelde zij als uitvoeringsexpert bij Dienst Regelingen aanvragen voor projectsubsidies voor de agrarische sector, onder andere voor innovatieprojecten en de investeringsregeling IDSH (Integraal Duurzame Stal- en Houderijsystemen).
In 2011 behaalde zij het certificaat Bedrijf en Kwaliteit (integrale kwaliteitszorg) bij de HAS Kennis Transfer in Den Bosch. 

T: +31 (0)70 358 63 00

E: aderidder@smk.nl

Wim Uljee

×

Communicatiemanager

Wim Uljee is sinds september 2006 werkzaam bij SMK als Communicatiemanager. Het gaat daarbij zowel om communicatie voor de verschillende programma's van SMK als de corporate communicatie. Wim is intensief betrokken bij de advisering en de totstandkoming van allerlei publicaties, zoals de websites, digitale nieuwsvoorziening, social media, persberichten, het jaarverslag, factsheets, enzovoorts. Maar hij bewaakt ook de huisstijlen en geeft ‘acte de présence' bij verschillende gezamenlijke activiteiten met deelnemende bedrijven en organisaties.

Wim was meer dan 25 jaar werkzaam als account-, project- en mediamanager bij verschillende reclamebureaus in Nederland. In die periode heeft hij een allround ervaring opgedaan, onder meer in het werken voor diverse brancheverenigingen zoals FOCWA, Stichting BouwGarant, VNP Koninklijke Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonfabrieken, en andere.

T: +31 (0)70 358 63 00

E: wuljee@smk.nl

Ellen Brussee

×

Communicatieadviseur

Ellen Brussee werkt sinds oktober 2019 bij SMK. Als communicatieadviseur houdt ze zich bezig met de communicatieactiviteiten voor SMK en de verschillende keurmerken.

Ellen studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In Canada volgde zij een minor Marketing en studeerde in Amsterdam af met een master in Corporate Communication. Hierna heeft zij meerdere certificaten behaald, waaronder in Business en Online Marketing.

Ze heeft gewerkt bij profit- en non-profit organisaties aan de ontwikkeling en uitvoering van marketing en communicatie strategieën voor verschillende (internationale) doelgroepen. Ook is zij werkzaam geweest aan bureauzijde en heeft voor klanten gewerkt zoals HelloFresh, Qurrent, VandeBron, Rabobank en Gemeente Leiden. Haar expertise ligt op het gebied van social media.

E: ebrussee@smk.nl

Team SMK

×